Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Удружење новинара Црне Горе уручило Споменицу поводом 150 година новинарства: Душко Јовановић жртва времена када је било опасно писати!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

18. 05. 2021.

Извор: uncg.me

Удружење новинара Црне Горе уручило Споменицу поводом 150 година новинарства: Душко Јовановић жртва времена када је било опасно писати!

Удружење новинара Црне Горе одлучило је да прву Споменицу поводом 150 година новинарства постхумно додијели Душку Јовановићу, власнику и главном и уреднику “Дана”, који је 27. маја 2004. године убијен испред своје редакције.

Јовановић је велика жртва у времену када је било опасно писати, а посебно против тадашње власти на чијем челу је био ДПС. УНЦГ сматра да његова жртва не смије бити заборављена и јубилеј 150 година новинарства је прави повод да Споменица постхумно буде уручења његовој породици.

Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, Споменицу је уручио Данијели Павићевић, сестри Душка Јовановића.

-Прошло је 17 година од када је сурово убијен мој брат Душко за вријеме диктаторске власти Мила Ђукановића. За то вријеме све је урађено да убице и налогодавци остану недодирљиви. За мене и нашу породицу 30. август је дио остварења нашег сна и нада да ће зид ћутања након 17 година коначно бити срушен. Поруке такве садржине добила сам и од најзначајнијих представника нове владе Црне Горе. Чињеница је да смо се за те промјене борили од првог тренутка и да смо платили највишу могућу цијену ради изградње праведније, поштеније и часније Црне Горе, која једино тако може и мора бити вјечна. У темељу такве Црне Горе Душко је себе уградио. Поштовани пријатељи и колеге, са искреном жељом да црногорско новинарство постане и остане чврст браник такве Црне Горе, честитам вам јубилеј – 150 година новинарства, изражавам захвалност Удружењу новинара Црне Горе на додјели Споменице мом брату и обавјештавам вас да ће заузети мјесто на зиду поред његове фотографије, рекла је Данијела Павићевић.

Тихомир Бурзановић је истакао да је велика част да прва Споменица поводом 150 година новинарства у Црној Гори буде уручена породици Душка Јовановића чиме је исправљена 17-годишња неправда према Душку.

-Жао ми је што Споменицу уручујемо његовој породици, а не њему, али живот је тако хтио, примјетио је Бурзановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси