Насловна  |  Актуелно  |  Синдикалне теме  |  УНС позива младе новинаре и студенте на једнодневни курс који води Јелена Зорић - „Афера Јовањица – документи, извори и новинарска мисија“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Синдикалне теме

09. 08. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС позива младе новинаре и студенте на једнодневни курс који води Јелена Зорић - „Афера Јовањица – документи, извори и новинарска мисија“

Удружење новинара Србије организује за младе новинаре и студенте новинарства једнодневни курс „Афера Јовањица – документи, извори и новинарска мисија“, који ће водити награђивана новинарка Јелена Зорић.

Јелена Зорић, фото: лична архива Јелена Зорић, фото: лична архива

Организована производња и трговина марихуаном у коју су уз осуђиване криминалце умешани и представници безбедносних служби и полиције, разоткривена је, али судски епилог се не назире. 

У време у ком су институције немоћне, доказ је управо „Афера Јовањица“, у први план избили су новинари који се у најбољем интересу јавности, уз личну храброст, боре да тачне информације угледају светлост дана.

Јелена Зорић, новинарка је која не престаје да подсећа на новинарску мисију и проналази начине да проверене информације објављује упркос томе што је и сама постала мета првооптужених у „Јовањици“ и њихових адвоката, високих функционера владајуће Српске напредне странке и опозиционих првака.

На курсу ће младим новинарима и студентима новинарства Јелена Зорић говорити о начину на који ради, важности унакрсне провере докумената и изјава извора, чувању новинарских извора и улози новинарства у покретању институција да раде свој посао.

Биће речи и о важности дуготрајног рада на појединим случајевима, али и борби против таблоидних хајки и улози новинара у враћању поверења у новинарство које ради у интересу „малог човека“.

Број места на курсу је ограничен.

За курс се могу пријавити студенти новинарства и млади новинари, до 35 година, тако што ће на имејл vesna.masalovic@uns.rs послати своју кратку биографију са контакт подацима.

Курс ће бити организован 1. септембра 2022. године за физички присутне полазнике и полазнике на даљину.

Пријаве је потребно послати до 25. августа.

Приликом пријаве потребно је нагласити да ли полазник жели да физички присуствује курсу или ће у раду учествовати на даљину.

Јелена Зорић новинарка је недељника Време и истраживачке мреже БИРН. Радила је на телевизијама Инсајдер, Н1 и Студио Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси