Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Завршена обука из веб новинарства за новинаре и представнике удружења из региона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 02. 2021.

Извор: УНС

Завршена обука из веб новинарства за новинаре и представнике удружења из региона

Осморо новинара и представника удружења из региона завршило је једномесечни курс веб новинарства који је организовало Удружење новинара Србије.

За разлику од претходних година када се пракса одвијала  у веб редакцијама београдских медија, полазници су ове године, због неповољне епидемиолошке ситуације, предавања и вежбе слушали онлајн.

Обуку су похађали извршна уредница интернет портала topportal.info и чланица УО СПКД „Просвјета“ из Мостара Вања Бјелица Чабрило, веб редактор новинске агенције СРНА Вања Богичевић, уредник сајта srbi.mk Мирослав Тричковић (Македонија), новинар српског недељника „Наша реч" и уредник часописа „Нови темишварски весник" Никола Лакић (Румунија), администратор странице Српске допунске школе у дијаспори Невена Ступар (Словенија), новинар "Репорт ТВ" и портала Jugulajm.net и члан српског удружења Јединство и Пиро Насе (Албанија), сарадник удружења „Сарадња за будућност – Црна Гора-Србија-Републике Српска“ Ђорђије Кнежевић и новинар Радио Котора и члан удружења „Матица Боке" Предраг Николић. 

Курс је трајао од 30. јануару до 21. фебруара 2021. године.

Полазници су курс завршили у оквиру пројекта „Студијски боравак новинара српских медија из региона у Србији“, који Удружење новинара Србије седми пут организује уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Циљ пројекта је професионално усавршавање новинара и представника удружења из региона и повезивање са медијима у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси