Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Веран Матић: Нема напретка у разрешењу случаја Даде Вујасиновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 04. 2021.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Веран Матић: Нема напретка у разрешењу случаја Даде Вујасиновић

Председник Комисије за истраживања убистава новинара Веран Матић изјавио је данас, поводом 27. годишњице смрти новинарке „Дуге“ Радиславе Даде Вујасиновић, да нема напретка у решавању овог случаја.

„Пошто је у закључку супервештачења које је рађено у Хагу наведена могућност да се догодило и убиство, поред могућности самоубистава и случајног опаљења, овај случај са тужилачке стране је отворен. На жалост, ни Комисија ни тужилаштво у међувремену нису дошли до нових сведочења и доказа који би представљали напредак у решавању овог случаја“, рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) Веран Матић.

У Вишем јавном тужилаштву (ВЈТ) у Београду УНС-у је данас речено да ВЈТ „заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије, наставља са предузимањем радњи ради утврђивања постојања кривичног дела и утврђивања идентитета извршиоца“.

Радислава Дада Вујасиновић пронађена је мртва 9. априла 1994. године у свом стану у Трећем булевару број 118 у Новом Београду, а у записнику који је сачињен после обављене обдукције наведено је да је умрла дан раније, у 1.30 сати.

Форензички институт у Хагу којем је Министарство правде септембра 2015. године проследило доказни материјал, није утврдио узрок и начин смрти новинарке. Закључак извештаја достављеног ВЈТ-у јула 2016. године је да „повреде које је критичном приликом задобила покојна Радислава Дада Вујасиновић могу бити резултат убиства, самоубиства или несрећног случаја”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси