Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Портал Косово онлајн увео и рубрику карикатуре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 04. 2021.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Портал Косово онлајн увео и рубрику карикатуре

Информативни портал Косово онлајн (www.kosovo-online.com) покренуо је на свом сајту нову рубрику у којој се објављују карикатуре о политичким приликама на Косову и Метохији.

Овај портал је првобитно карикатуре преносио из других медија, али су недавно ангажовали аутора Владислава Филиповића чији се оригинални радови налазе на овом порталу.

На сајту Косово онлајн, осим извештаја и анализа са Косова и Метохије, сада се налази и сатирична рубрика у којој се објављују карикатуре, које су чешће присутне у штампаним медијима и њиховим порталима, него у медијима који искључиво објављују садржаје на интернету.

Одговорни уредник тог портала Милош Гарић за Удружење новинара Србије (УНС) наводи да су нову рубрику „Карикатура“ увели јер сматрају да је она, као новинарски жанр, у медијима занемарена.

„Определили смо се да уведемо ту рубрику, јер сматрамо да је карикатура, као сатиричан израз, запостављена категорија у медијима. А још је важније што добром карикатуром може да се пошаље јаснија и оштрија порука, за коју новинар може да напише и четири шлајфне текста и да не погоди суштину, као што то може добра карикатура“, наводи Гарић.

Објашњава да је Косово онлајн „у почетку преносио и карикатуре појединих приштинских медија, међутим, постојао је утисак извесне једностраности у избору тема, па су решили да карикатуре раде сами“.

„У том послу нам је помогла и срећна околност да смо успели да пронађемо одличног аутора Владислава Филиповића, који разуме тему и гађа у срж проблема, а такође има и аутентичан стил, у односу на оно што смо до сада у карикатури навикли“, наводи за УНС одговорни уредник портала Косово онлајн Гарић.

Он истиче да је „политичка стварност на Косову и о Косову пружа обиље материјала и инспирације за карикатуристу, тако да имају све потребне елементе на столу, у служби читалаца њиховог портала“.

Косово онлајн, чије је седиште у Звечану, је информативни мултимедијални портал, па се уз извештаје, анализе, коментаре и ауторске текстове, који покривају политичке, економске, друштвене, културне, спортске и друге теме, на сајту објављују и аудио, видео и фото садржаји. Од недавно је читаоцима понудио и карикатуре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси