Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство културе и медијска заједница пола године без државног секретара за информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 05. 2021.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

Министарство културе и медијска заједница пола године без државног секретара за информисање

Ни шест месеци од формирања Владе, Министарство културе и информисања нема државног секретара за информисање и медије.

Као и пре два месеца, УНС је од Министарства затражио одговоре због чега још није изабран државни секретар за медије и да ли је и кога ово Министарство предложило Влади као кандидата за државног секретара, али на питања одговор нисмо добили.

И даље питања важна за медијску заједницу, па тако и све грађане, као што су конкурси за суфинансирање медијских пројеката, односно оцена пројеката и расподела средстава, па и раније брисање из регистра новинске агенције Танјуг, пролазе без државног секретара за информисање.

Иако се у Акционом плану наводи да је рок за „унапређивање кадровских, организационих и техничких капацитета Министарства културе и информисања“ последњи квартал прошле године, на питања УНС-а када се очекује избор секретара, нисмо добили одговор.

УНС је зато у прогласу поводом 3. маја, Светског дана слободе медија затражио да министарка културе и информисања Маја Гојковић почне да се бави медијским ресором, именује државног секретара и започне комуникацију с новинарима. УНС је захтевао од Маје Гојковић и да одустане од опасне идеје да се појам новинара законски дефинише.

Подсетимо, претходни државни секретари за информисање и медије Нино Брајовић и Саша Мирковић раније су за УНС изјавили да је избор државног секретара за информисање и медије од великог значаја како за рад Министарства, тако и за медијску заједницу, те да је необично што се са избором оволико чека.

Док Александар Гајовић, последњи државни секретар није желео да коментарише избор наследника, Брајовић је рекао да Министарство културе сада има додатна, посебно велика задужења у спровођењу Медијске стратегије тако да та позиција не сме ни дана бити упражњена“, док је Мирковић истакао да је „у претходном периоду, ресорно министарство којим руководи потпредседница Владе Маја Гојковић у много већој мери било министарство културе него информисања“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси