Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Љиљана Смајловић поднела оставку на чланство у Комисији за жалбе Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 07. 2021.

Аутор: УНС

Љиљана Смајловић поднела оставку на чланство у Комисији за жалбе Савета за штампу

Чланица Комисије за жалбе Савета за штампу Љиљана Смајловић обавестила је данас Савет и Удружење новинара Србије да подноси оставку на рад у том саморегулаторном телу.

У образложењу је навела да у Кодексу новинара пише да је са "новинарском професијом неспојив рад у државним органима" и да је њен „положај постао неодржив откако је Удружење новинара Србије, које представља, за председника изабрало државног службеника“.  

Навела је да оставку подноси са закашњењем, јер, како је додала „није унапред била свесна да ће да се штрецне кад год се УНС јавно позове на Кодекс новинара Србије“.

Љиља Смајловић, новинарка, колумнисткиња „Недељника“ и председница УНС-а у два мандата, представљала је УНС у Савету за штампу од његовог оснивања, као председник Управног одбора и чланица Комисије за жалбе. 

Савет за Штампу формиран је крајем 2009. године на иницијативу УНС-а, НУНС-а, Асоцијације медија и Локал Преса. Оперативно ово саморегулаторно тело које решава притужбе на медије због кршења Кодекса новинара Србије почело је са радом 2011. године.

Коментари (6)

Остави коментар
сре

28.07.

2021.

Vasa [нерегистровани] у 20:04

Re: Nije fer

Lepo je što vam je Lj. Smajlovic idol u profesionalnom i moralnom smislu. Ali malo je nefer da ovako bacate ćifte na one koji je, poput mene, ne slede. Među nama novinarima zna se ko je i šta….bez laži i prevara. Pogotovo kada su u pitanju oni koji stalno skaću sa visoke funkcije na funkciju. A ona menja boje. Sad je postala odjednom mila i draga predsedniku. Popljuvala je Krik….

Одговори
уто

27.07.

2021.

Вукица [нерегистровани] у 17:26

Доследност

Свака част, Љиљо! У праву сте, није Вам место међу оваквим "новинарима" УНС-а. Они, којима је постизање циља изнад свих етичких и моралних принципа, и којима Кодекс новинара Србије служи за парадно " 'лађење" образа, зајапурених од стида, нису друштво за Вас. Чиста савест и миран сан немају цену.

Одговори
пон

26.07.

2021.

Gvozden [нерегистровани] у 10:37

Kratko

Tuga pregolema....

Одговори
пет

23.07.

2021.

Бојан Ранђеловић [нерегистровани] у 19:02

Пун текст оставке

Поштовани,
Понављам мој претходни коментар, који нисте до овога тренутка објавили.
Непријатно сам изненађен да нисте објавили на вашој страници пуни текст оставке госпође Смајловић. Нарочито ми смета навођење само пар ставова из њене оставке, уоквирених наводницима, а без презентовања целог текста и идеје оставке.

Госпођа Смајловић својим радом за УНС , заслужује пуно поштовање , које јој овога пута нисте пружили.

С поштовањем.
Бојан Ранђеловић

Одговори
пет

23.07.

2021.

Mirjana [нерегистровани] у 18:47

Ljuta Ljilja

Sigurna sam da je Lj. S. uglavila neko bolje i lukrativno mesto.
Ona je uvek ljuta kada vuće slefeći osmišeljen potez gde će biti više u žiži javnosti.
Politici na čijem je čelu bila u dva mandata po preporuci vlasti nanela je puno štete. I mi Politikini novinari joj to nikada nećemo zaboraviti....
Što je više ljuta to bolje prolazi....

Одговори
пет

23.07.

2021.

Бојан Ранђеловић [нерегистровани] у 17:36

Недостаје текст оставке

Поштовани,
Непријатно сам изненађен чињеницом да нисте објавили целокупни текст образложења и тиме показали поштовање према ставу оставке госпође Смајловић.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси