Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  На Олимпијади у карантину остало седам новинара и медијских радника РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 07. 2021.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

На Олимпијади у карантину остало седам новинара и медијских радника РТС-а

Спортски новинар Радио телевизије Србија (РТС) и члан Управе Удружења новинара Србије (УНС) Душан Албијанић један је од седморо новинара и медијских радника РТС-а који су и даље у карантину и спречени да извештавају са Олимпијских игара које се управо одржавају у Токију.

Јапански организатори дозволили су да седморо новинара и медијских радника РТС-а, од укупно 14 којима је одређен карантин, напусте хотелске собе и наставе да раде, али уз ограничења. Они не могу да иду на спортска дешавања, али могу да извештавају из РТС-овог пула до ког свако појединачно треба да стигне таксијем. Не смеју да улазе у шатл аутобусе који превозе новинаре из хотела до Међународног емисионог центра где се налази и РТС-ов простор.

„Нас седморо смо и даље у хотелу. Тијана Јевтић и ја од новинара и пет колега из технике. Гледамо преносе на РТС планети и шаљемо податке порукама новинарима који извештавају. Собе су скучене, а храну нам доносе колеге“, рекао је Албијанић за УНС.

Албијанићу је ово прва олимпијада са које извештава, четврти дан у карантину, и како сада ствари стоје мораће у хотелској соби да буде до 4. августа.

„Дописујемо се са власницима права, организаторима... Ми смо сви вакцинисани. Пре одласка урадили смо ПЦР тест, затим, по слетању. Пет тестова урадили смо у Токију и сви су негативни“, каже Албијанић и додаје да је почео да пише дневник.

На питање како су организатори игара у Токију одабрали седморо РТС-ових радника који од јуче нису у карантину Албијанић одговара да су два месеца пре почетка Олимпијаде послали професионалне биографије из којих је јасно да би Тијана и он извештавали директно са терена и били у контакту са спортистима. То је, како претпоставља, разлог да не буду међу тих седморо којима је омогућено да како тако раде.

Према јучерашњим информацијама којима Албијанић располаже укупно 17 новинара и медијских радника из РТС-а и страних редакција и даље је у карантину. Првобитно их је било 39, а карантин им је одређен јер су у авиону за Токио седели уз или у близини путника зараженог коронавирусом.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси