Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас додела награде “Душан Богавац”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 10. 2021.

Аутор: НУНС/ С. Димитријевић Извор: НУНС/ УНС

Данас додела награде “Душан Богавац”

Новинарки Крика и међународне мреже Organized Crime and Corruption Reporting Project Драгани Пећо, овогодишњој добитници награде “Душан Богавац” признање ће бити уручено у среду 27. октобра у 13 сати у Медија центру.

Како је наведено у образложењу жирија, “Драгана Пећо је дугогодишњим храбрим и етичким ангажманом у својим новинарским истраживањима показала како се треба и ваља борити за слободу јавне речи у једном недемократском друштву и заробљеној држави. Упркос претњама, прислушкивањима, угрожавању личне сигурности обијањем њеног стана, Драгана Пећо је ове године серијом текстова о тајним рачунима високих функционера Републике Србије поново доказала све врлине истраживачког новинарства.”

Одлуку о награди донео је жири у коме су били претходни добитници награде: Јелена Зорић (“Инсајдер”), Вук Цвијић (НИН), Игор Божић (ТВ Н1), Драгољуб Петровић (“Данас”) и Жељко Бодрожић, председник НУНС-а. 

Ове године навршава се 30 година откако је први пут додељена награда за етику и храброст “Душан Богавац” новинару Стојану Церовићу. Посебан део церемоније доделе награде биће посвећен првом добитнику. 



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси