Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо новинар Танјуга Душан Аничић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 11. 2021.

Аутор: Љ.В./УНС Извор: Љ.В./УНС

Преминуо новинар Танјуга Душан Аничић

Новинар, писац, председник Клуба новинара Поморавља и члан УНС-а Душан Аничић преминуо је јуче у 75. години, а сахрањен је данас на јагодинском гробљу у кругу најуже породице

 

Рођен је 10. октобра 1947. године у Великој Сочаници код Дервенте (БиХ). Дипломирао је новинарство на Факултету политичких наука Универзитета у Загребу.

Душан Аничић био је дугогодишњи дописник Танјуга, а писао је за Вјесник, Вечерњи лист, Пакрачки вјесник, Једноту, Данас и Национал.

Извештавао је са ратишта у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову и Метохији.

Као новинар Танјуга објављивао је текстове о посетама политичко привредних делегација Србије Бечу, Паризу, Москви, Риму, Минхену, Санкт Петербургу, Милану, Верони, Барију, Солуну...

Добитник је награде Танјуга ,,за најбољи текст – серију текстова'' 1999. године и награде за новинарство ,,Кристална призма'' Културно просветне заједнице Јагодина, за 2004. годину.

Ове године уручена му је награда Клуба новинара Поморавља за допринос развоју новинарства и достојанства новинарске професије.

Објавио је три књиге поезије ,,Потраживања'' 1972. године, ,,Под меком завесом кише'', 2014. и ,,Мачково око'' 2021.године.

Велики одјек у јавности имала је његова књига ,,Како убити народ''објављена 2017. године у издању ,,БеоСинга''.

Душан Аничић је био дугогодишњи председник Клуба новинара Поморавља и члан Управног одбора Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси