Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сутра седница Комисије за жалбе Савета за штампу у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Сутра седница Комисије за жалбе Савета за штампу у Новом Саду

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана сутра, 30. јуна, у 14 сати у просторијама Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) у Новом Саду (СПЕНС, Улаз 8, Сутјеска 2).

Комисија ће разматрати жалбу Влашкe народнe странкe поводом текстова „Разоткрио строго чуване тајне источне Србије“, „Пећине крију језиве обреде влашке магије“ и „Жртвовао све краве због секса“ објављених у дневном листу Ало!

У жалби се наводи да се овим текстовима „на тенденциозан начин ниподаштавју, исмевају и извргавају руглу поједини обичаји, друштвени односи и културна заоствштина српских грађана румунске/влашке етничке припадности“.

На сутрашњој седници биће разматране и жалбе Коморе социјалне заштите против Блица, Нове.рс и Телеграф.рс због јавно објављених имена и презимена и фотографија малолетника који су нестали из Дечијег села у Каменици.

Комисија ће одлучивати и о жалби Надеждe Мирковић в. д. директорке Предшколске установе „Полетарац“ на текст „Неправилности у раду директорке румског „Полетарца"! ИМА ЛИ ЕЛЕМЕНАТА ЗА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ?“ објављен у Сремскомитровачком порталу (хттпс://митровица.инфона).

Жалбу је поднео и новинар Вукашин Обрадовић због текста „Новица Тончев наручио текст проив Данила“ објављен у дневном листу Објектив и на порталу Oбјектив.рс.

„У тексту нису поштована елементарни професионални стандарди, једини извор је неименован, нису предочени докази за тврдње, између осталог, о томе да је Новица Тончев наручио текст ни да аутор текста прима „месечну апанажу“ од њега. Аутор текста ме није контактирао ни покушао да добије моју изјаву о теми о којој је писано“, навео је Обрадовић у жалби.

Чланови Комисије за жалбе Савета за штампу су Бојан Цвејић, Златко Чобовић, Јелка Јовановић, Надежда Будимовић, Оливера Милошевић, Јелена Петковић, Тамара Скроза, Владо Мареш, Вида Петровић Шкеро, Снежана Андрејевић и Драган Ђорђевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси