Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ЕФЈ пружиo подршку ОК радију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 09. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

ЕФЈ пружиo подршку ОК радију

Европска федерација новинара (ЕФЈ) са својим партнерским организацијама изразила је подршку и солидарност са ОК радиом и позвала надлежне институције да зауставе притиске и узнемиравање локалног бизнисмена Дејана Николића Кантара на ову редакцију. Ова организација се на тај начин придружила апелу организација из пројекта Слобода медија брз одговор (МФРР).

„Наше организације ове активности виде као дрски покушај локалног моћника да запрети медијима, ућутка их, угрози запослене, застраши остале новинаре и удаљи их од критичког извештавања о Кантару и његовим пословним интересима. Ову тактику веома често користе моћници у Србији сматрајући да могу некажњено да прете медијима“, наводи се у саопштењу ЕФЈ-а.

ЕФЈ позива српске власти да обезбеде безбедност новинара и свих запослених у ОК радију и покажу да претње новинарима попут ових не пролазе некажњено.

„Поздрављамо и гласну подршку ОК радију представника Сталне радне групе за безбедност новинара и шире новинарске заједнице у Србији“, истакнуто је у саопштењу.

Из ЕФЈ-а наглашавају да ће наставити помно да прате случај, укључујући и следеће рочиште на суђењу о нападима на ОК Радио које је заказано за 30. септембар.

У саопштењу је пружен детаљан осврт на целокупну ситуацију, а поред ЕФЈ-а протесту поводом притисака на ОК радио су се придружиле и организације Артикл 19, Интернационални институт за штампу (ИПИ),  Европски центар за слободу медија (ЕЦПМФ), Неограничена слобода штампе (ФПУ) и Опсерваторија за Балкан и Кавказ Трансеуропа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси