Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Часлав Милисављевић, новинар Радија Косовска Митровица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 09. 2022.

Аутор: Радио Косовска Митровица/УНС Извор: Радио Косовска Митровица/УНС

Преминуо Часлав Милисављевић, новинар Радија Косовска Митровица

Новинар и дугогодишњи уредник Радија Косовска Митровица и члан Удружења новинара Србије(УНС) Часлав Милисављевић преминуо је данас у 76. години.

Часлав Милисављевић био је од 1982. године спикер и новинар на Радију Косовска Митровица, затим уредник програма на српском, а од 1991. године био је главни и одговорни уредник у овој медијској кући. У највећој мери је правио и уређивао прилоге из привреде. Читав свој новинарски опус презентовао је на радију, за који се се може рећи да је био његово "друго ја".

Милисављевић је био самоуки уметник и љубитељ сликарства, дубореза и краснописа. Залагао се и за очување српског ћириличног писма и језичку културу. Један је од оснивача ликовне колоније “Соколица”, која је повезивала бројне сликаре из земље и региона. Свој последњи допринос култури дао је на митровачком 28. Фестивалу културе као организатор ликовне колоније у склопу манифестације “Сабора културног стваралаштва”, чији је један од оснивача.

Сматрао је да су говор и писмо окосница правилног новинарског израза, а крилатице по којима ће остати упамћен су “Не гази ћирилицу” и “Будите чувари радија”.

Радио Косовска Митровица ће организовати комеморативни скуп данас у 15 часова у Митровачком двору. Часлав Милисављевић биће сахрањен сутра у 13 часова на гробљу у родном Србовцу. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси