Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Зекић: Штрајк ће трајати док се не пронађе и казни особа која је нацртала кукасти крст на згради у којој живи Вукашиновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 12. 2022.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Зекић: Штрајк ће трајати док се не пронађе и казни особа која је нацртала кукасти крст на згради у којој живи Вукашиновић

Председница Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић рекла је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да ће РЕМ наставити са нормалним процесом рада када надлежни органи пронађу и казне особу која је јуче нацртала кукасти крст поред акронима РЕМ на згради у којој живи њен заменик Милорад Вукашиновић.

Зекић каже да ће обустава рада трајати све док се не стекну нормални услови за рад, што како додаје, подразумева престанак притисака у вези са одлуком о дозволи за пету фреквенцију, у које убраја и кукасти крст испред породичног дома Вукашиновића.

„Обустава рада ће трајати док се не стекну здрави услови рада, што подразумева да престане хајка Нове С, Н1 и одређеног дела опозиционог дела друштва и цивилног сектора који траје већ годинама. Захтев је да престану притисци и да надлежни органи пронађу и казне особу која је нацртала овај знак испред зграде мог заменика “, истакла је.

Минимум процеса рада ће, у складу са Законом о штрајку, како каже Зекић, бити испоштован.

„Радиће људи који раде на одржавању система и мониторинга. Испоштоваћемо све услове Закона, али није на мени како ће то ићи“, рекла је.

Зекић подсећа да за време трајања штрајка Савет РЕМ-а неће донети ни одлуку о дозволама за зону покривености Авала, као ни за подручје Града Београда.

„Не штрајкује само Савет РЕМ-а него и запослени у РЕМ-у. Нећемо одлучивати ни о чему – не само о дозволи за пету фреквенцију већ ни о осталим дозволама. Обустављамо и редовне процесе као што је наплата дугова“, апострофирала је председница Савета РЕМ-а.

Савет РЕМ-а је саопштио да ће рад овог регулаторног тела бити обустављен, а као један од разлога наведена је "озбиљно угрожена независност у раду и безбедност чланова Савета, као и свих запослених у РЕМ-у".

У саопштењу се наводи да је на улазу у зграду Вукашиновића јуче нацртан кукасти крст, уз акроним РЕМ, а да се овај нацистички симбол нашао испред његовог породичног дома и пре неколико месеци.

Истиче се да су запослени у РЕМ-у годинама уназад "изложени притисцима дела опозиционих политичких странака, независних медија и дела организација цивилног сектора", као и да они "директно угрожавају његову независност у раду".

Међутим, чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић је јуче рекла за телевизију Н1 да притисак не врши опозиција већ режим.

"Угрожена је независност РЕМ-а, али је погрешна адреса да су то цивилни сектор, опозиционе странке и независни медији. Врло добро се зна ко угрожава независност РЕМ-а, а то је превасходно ова власт", рекла је.

Ову одлуку је, како је додала Поповић, Савет РЕМ-а донео телефонским путем, када је седам чланова гласало за ову одлуку, док су два члана била против обуставе рада овог регулаторног тела.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

09.12.

2022.

Раде Танасковић [нерегистровани] у 20:12

нејасноће

Из текста се не може видети: ко је донео одлуку о штрајку у РЕМ-у; да ли су се сви упослени придружили одлуци о штрајку; каква су права штрајкача у односу на лична примања; коме су захтеви штрајкача упућени; да ли су започели преговори штрајкача о испуњењу њихових захтева, ко у име штрајкача преговара и са ким се преговара о испуњењу њихових захтева;

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси