Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Медијске конкурсе расписале општине Стара Пазова, Велике Плана, Кула, Ивањица и Сјеница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 03. 2023.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Медијске конкурсе расписале општине Стара Пазова, Велике Плана, Кула, Ивањица и Сјеница

На конкурсима за суфинансирање медијских пројеката ове општине су издвојиле од четири до 23 милиона динара. Кула и Сјеница су расписале и конкурсе за информисање на језицима националних мањина.

Највише новца за медијске пројекте издвојила је Општина Стара Пазова, 23 милиона динара. Најмањи износ за који се може конкурисати по пројекту је 200 хиљада, а највиши 11 милиона динара. Рок за пријаву пројеката је 29. март.

Из буџета Велике Плане за остваривање јавног интереса у области информисања опредељено је 15.3 милиона динара. Најнижи износ по пројекту је 10 хиљада, а највиши шест милиона динара. Конкурс је отворен до 31. марта.

Општина Кула расписала је два конкурса за суфинанрирање медијских пројеката. За информисање је издвојено 9.5 милиона динара, а за медијске пројекте на језицима националних мањина (мађарски, русински, укрaјински и немачки) 1.1 милион динара. Најмањи износ за који се може конкурисати у оба конкурса је 50 хиљада динара. Највећи износ  по пројекту у оба конкурса је чак 90 одсто укупних средстава - 8.6 милиона за информисање и милион динара за информисање на јeзицима националних мањина. Рок за предају пројеката на оба конкурса је 29. март. 

Општина Иваница за медијске пројекте издвојила је седам милиона динара. Најнижи износ по пројекту је 100 хиљада, а највиши три милиона динара. Конкурс је отворен до 30. марта.

Општина Сјеница такође је расписала два конкурса - за информисање и за информисање на језицима националних мањина. И за један и за други конкурс је издвојено по два милиона динара. Међутим, није наведен најнижи и највиши износ за који се може конкурисати, што је супротно Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања. Рок за предају пројеката је 29. март.

Додатне информације за пријаву на конкусе које су расписале ове општине и начин пријаве налазе се на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком „Медијски конкурси“ и на званичним сајтовима ових општина.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси