Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одбијен притвор ухапшенима за напад на екипу Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 12. 2019.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Одбијен притвор ухапшенима за напад на екипу Новости

Основни суд у Обреновцу одбио је предлог Основног јавног тужилаштва да одреди притвор тројици ухапшених млађих мушкараца који се сумњиче да су напали екипу "Вечерњих новости" прошле среде у месту Ратари код Обреновца, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Осумњичени Ф.О, М.Ш. и Ф.В. према одлуци суда не смеју да комуницирају нити приђу ближе од 100 метара оштећенима, рекли су УНС-у из Суда.

Тројица мушкараца који ће се бранити са слободе терете се за два кривична дела - угрожавање сигурности из чл.138 ст.3 у вези са ст.1 Кривичног законика и угрожавање сигурности из чл.138 ст.1 Кривичног законика.

Иначе, у чл.138 ст.3 Кривичног законика стоји да ће се казнити затвором од шест месеци до пет година онај ко угрози сигурност лицу које обавља послове од јавног значаја у области јавног информисања.

Подсетимо, УНС је осудио физички напад на екипу Новости.

Група младића физички је насрнула на екипу Новости која је била на путу, удаљена 60 метара од поворке која се кретала ка месном гробљу. Млађи мушкарци су прво физички насрнули на фоторепортера који је успео да се склони у аутомобил, испричали су УНС-у у Новостима.

„Кренули су да ударају по шофершајбни, гурају и ударају аутомобил, прете, вичу `сада ћемо да вас бијемо`. Покушали су да ударе возача који је на тренутак отворио прозор. Постојао је утисак да им је намера да преврну аутомобил“, речено је УНС-у.  

Екипа Новости која је била на лицу места објаснила је да је драматична ситуација трајала око сат времена и да је на њихов позив дошла полиција која је неколико мушкараца привела.

„Возили смо иза полицијског аутомобила ка полицијској станици да дамо изјаве. Појавиo се аутомобил који је у неколико наврата покушаo да нам пресече пут, да нас одвоји од полицијског возила. Пред станицом су нам претили како се неће на овоме завршити“, кажу УНС-у.

 

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (2)

Остави коментар
сре

25.12.

2019.

Milan Đokić [нерегистровани] у 11:44

Odgovor

U potpunosti podržavam ove reči. Snimiti sahranu samo neke javne ličnosti iz sveta sporta, kulture, muzike, politike i slično.

Одговори
пон

09.12.

2019.

Kolega [нерегистровани] у 17:57

Mrtvozornici ?

A jel može da prođe jedna sahrana nekog potpuno običnog ko nije javna ili oolitička ličnost bez "Večernjih novosti" ?
Ne opravdavam nasilje biloo koje vrste, ali sahrana je privatan, porodičan i nadasve tužni čin shodno tome ne razumem šta je ekipa "Novosti" tražila na toj sahrani ?
Kakva je to vest ?
Da li će podići mizerni tiraž , broj "klikova", koga to uopšte zanima ?
Krajnje je vreme da se na grobljima zabrani svako snimanje i fotografsanje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси