Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  УНС: Влада и Комисија за заштиту конкуренције да утврде ко је власник „Политике“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

25. 08. 2016.

УНС: Влада и Комисија за заштиту конкуренције да утврде ко је власник „Политике“

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Влада и Комисија за заштиту конкуренције хитно утврде све чињенице у вези са информацијом да је власник 50 одсто „Политике“ руска фирма „Ист медија груп“ угашена и саопште какве ће последице то имати на судбину најзначајнијег српског дневног листа.

Према информацији коју је објавио „Спутњик“, „Ист медија група“ иза чије куповине „Вацовог“ удела у „Политици“ јануара 2012. године стоји Концерн „Фармаком“ Мирослава Богићевића избрисана је из пореског регистра по налогу Федералне пореске службе из Москве 23. маја ове године.

УНС подсећа да је Александар Вучић по доласку на власт 2012. године обећао да ће се до краја августа те године знати потпуна истина о куповини „Политике“, да би прошле године изјавио да „ни Свети Петар не би могао да размрси њено власништво“.

УНС очекује да Влада и Комисија за заштиту конкуренције што пре одговоре да ли је сада држава потпуни власник „Политике“, и ако није, шта ће предузети да се избегну економске последице или евентуално непријатељско преузимање најзначајнијег српског дневника.

УНС подсећа да су крајем прошле године власници „Курира“ тврдили да су постали сувласници „Политике“ куповином њених  потраживања од „Ваца“.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

26.08.

2016.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 12:40

(Inspekcijski) nadzor

Ne treba Vlada i Komisija za zaštitu konkurencije da utvrde ko je vlasnik „Politike“, vec to trba da ucini Ministarstvo kulture i informisanja, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima (clan 132), Zakonim o drzavnoj upravi (clan 18) i Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси