Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Михајловић: Карикатура у НИН-у увреда и ругање жртвама насиља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2021.

Извор: Данас

Михајловић: Карикатура у НИН-у увреда и ругање жртвама насиља

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић оценила је карикатуру у недељнику НИН крајње непримереном и увредљивом, али и поражавајућом за цело друштво.

„Питам се у ком тренутку престанемо да будемо људска бића која имају емпатију и бригу за другог и почнемо да користимо баш сваки повод, па и онај најтежи и најболнији за жртве, да од тога правимо хумор? Не да није смешно, већ је коришћење тешке ситуације кроз коју девојке свих ових дана пролазе за сваку осуду“, навела је она у писаној изјави.

Михајловић је додала да жртвама насиља морамо пружити подршку, сви као друштво.

„Овде имамо ситуацију да се зарад критика на рачун власти злоупотребљавају жртве силовања. Коме је то прихватљиво и нормално? Користити слободу изражавања за подсмех и ругање жртвама, за говор мржње и гнусне инсинуације је непримерено, увредљиво и поражавајуће за цело друштво. Када је реч о оваквим стварима, нема места за политику, оставите је по страни, поштујте и не исмевајте жртве“, истакла је Михајловић.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

25.01.

2021.

Rade Tanasković [нерегистровани] у 21:19

Režimska selektivnost

Da li je podpredsednica vlade Republike Srbije, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i podpredsednica SNS, o istoj temi, pogledala naslovnice i tekstove dela štampe, pogledala i poslušala pojedine TV stanice sa medijskom frekfencijom ili pak obožava karikature i osobito ih posmatra i tumači ukoliko su objavljene u NIN-u?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси