Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трифуновић: Оља, издржите због Вучића, Шешеља…
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2021.

Аутор: Марија Стојановић Извор: Данас

Глумац и члан Председништва ПСГ за Данас о објави новинарке РТС Оливере Јовићевић да "у знак протеста" повлачи тужбе против њега

Трифуновић: Оља, издржите због Вучића, Шешеља…

Оља, молим вас издржите! Правда јесте спора, али достижна. У напредној земљи, која незадрживо стреми ка најбољем за своје грађане, како то неуморно сведочи ваш омиљени гост, треба само имати стрпљења, поручује за Данас Сергеј Трифуновић, глумац и члан Председништва Покрета слободних грађана.

Он је то изјавио коментаришући саопштење новинарке Радио-телевизије Србије Оливере Јовићевић да „у знак протеста“, повлачи тужбе, кривичну и парничну, за увреду против њега, „због непоступања суда у разумном року“.

Трифуновић каже: „Ево, полиција и тужилаштво већ пола године не могу да нађу човека који ме је ударио у главу објективом, као ни седам навијача који су прангијали у мојој улици“.

– Знам да је тешко, али имајте стрпљења. Због новинарске професије, због истине, због Александра Вучића и Војислава Шешеља. Добро, ајде и због Ивице (Дачића, прим. нов). Биће боље, златно доба је тек почело. Ово ме је више повредило него кад је Дијана Хркаловић повукла тужбу против мене. Остаје ми само Зоран Бабић. Каква је то журка без риба, закључује Сергеј Трифуновић.

Како је пренела агенција Бета, у саопштењу Оливере Јовићевић се наводи и да је прошло 15 месеци „откако сам у парничном поступку тужила Сергеја Трифуновића за увреду након што је на Твитеру објавио да „Емисија коју води Оливера Јовићевић, постоји искључиво да Оливера Јовићевић не би радила за 150 евра на сат, ‘на позив’ и остале гадости“.

„У кривичном поступку толико траје пребацивање месне надлежности између Трећег и Првог основног суда у Београду, о чему је арбитрирао Виши суд у Београду доношењем решења да је за моју тужбу надлежан Први основни суд, а потом и непоступање истог“, саопштила је Јовићевић.

Она је истакла да је прво као разлог наведено да се Трифуновићу „није могла утврдити адреса, а затим, тврди његов адвокат, то што Трифуновић није примио тужбу“.

„То би готово могло бити ваљано правно образложење да Трифуновић моју тужбу (тачније фотографију исте), уз вулгарне коментаре, недавно није објавио на друштвеним мрежама заједно са мојим личним подацима, јединственим матичним бројем и адресом стана у коме живим са породицом. Тако је на најбезочнији начин од мене и моје породице још једном направио мету и наругао се правди“, саопштила је Јовићевић.

„Како је могуће да судови од новембра 2019. године, када сам поднела кривичну и парничну тужбу, не поступају у случају без преседана о коме су се изјашњавали сви – Трифуновићеви истомишљеници на твитеру који су лицитирали ‘колико коштам’ додатно ме унижавајући, новинарска удружења, власт и опозиција, Покрет слободних грађана, удружења за женска права, повереница за људска права, медији са више стотина објава, регионална јавност. Сви осим суда“, упитала је Јовићевић.

„Вишемесечна агонија“

Оливера Јовићевић је оценила да су њој и њеној породици „Трифуновићеве увреде донеле вишемесечну агонију у којој се њено име повлачило по медијима и друштвеним мрежама на највулгарнији начин“, као и да су јој стизале претње убиством због којих је реаговала полиција“. „Недавно је републички јавни тужилац донела Опште обавезно упутство са циљем подизања безбедности новинара у Републици Србији. Новину у овом упутству представља обавезивање тужилаца на ургентно поступање када је реч о предметима везаним за угрожавање безбедности новинара, али очигледно да мој случај није завредео овакву квалификацију. Потребно је ваљда да ми неко и физички науди, за шта је Трифуновић, судећи према ономе што сам доживела, створио све претпоставке“, саопштила је Јовићевић, која на РТС води политичку емисију „Упитник“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси