Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ: Заштитити аутономију редакције словачког листа „Hlas l’udu“ од политичких сукоба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2021.

Извор: ndnv.org

НДНВ: Заштитити аутономију редакције словачког листа „Hlas l’udu“ од политичких сукоба

НДНВ позива политичке странке и актере да омогуће несметан и професионалан рад медијске куће и уредништва словачког листа „Hlas l’udu“.

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) позива политичке странке и актере да омогуће несметан и професионалан рад медијске куће и уредништва словачког листа „Hlas l’udu“.

Неразјашњене смене на челу те медијске куће које су постале део рада „Hlas l’udu“ угрожавају рад те куће али и саме редакције, и јасно показују неопходност регулисања статуса медија чији су оснивачи национални савети националих мањина.

Смена директорке те куће Ане Хуђанове и сукоб на релацији Националног савета словачке националне мањине са једне стране и Управног одбора тог медија са друге стране, урушавају рад и углед тог листа на словачком језику.

НДНВ позива политичке странке да се суздрже од уплива у рад редакције, и да неслагања у руководству не користе као политички притисак на колеге и колегинице у редакцији „Хлас Л’уду“.

Позивамо и грађане и грађанке из словачке заједнице, али и све остале, да подигну глас против урушавања медијских слобода, јер без квалитетног информисања, нема ни контроле остваривања јавног интереса.

НДНВ позива колеге и колегинице у тој редакцији да о урушавању аутономије листа и о могућим политичким утицајима обавештавају јавност.

24.02.2021. Нови Сад                                                         
Независно друштво новинара Војводине

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси