Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За седам година на КиМ нестало 17 новинара, један тврди: Радимо у гету, изван тога је екстремна несигурност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2021.

Извор: kurir.rs

За седам година на КиМ нестало 17 новинара, један тврди: Радимо у гету, изван тога је екстремна несигурност

На територији Косова и Метохије од 1998 до 2005. године нестало је, отето или убијено 17 новинара, што је у складу са тезом да су новинари угрожени онолико колико је угрожена слобода. Новинар Живојин Ракочевић са КиМ каже да раде у гету, изван ког је несигурност.

"Свако у том периоду и овом периоду страха за своју безбедност и слободу ради у свом гету. Изван тог гета постоји екстремна несигурност. Не може вам нико гарантовани безбедност. Лоше намере криминалних, политичких и осталих структура, које једноставно, ако проговоре, у једном тренутку ви постајете мета", оценио је Ракочевић.

Радна група за безбедност и заштиту новинара при кабинету председнице Владе је основана у децембру са циљем да се обезбеди адекватан кривично-правни оквир за санкционисање и спречавање напада, увреда и претњи новинарима.

О досадашњем учинку и потреби формирања Радне групе, новинарска удружења не деле исто мишљење.

Погледајте шта кажу представници УНС и НУНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси