Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Косово: Нападнут истраживачки новинар, могући разлог документарац о Исламској држави
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Косово: Нападнут истраживачки новинар, могући разлог документарац о Исламској држави

Истраживачки новинар Висар Дурићи тешко је повређен када су га три маскиране особе напале ноћас на улазу зграде у којој станује у Косово Пољу.

Дурићи је после изјаве коју је тим поводом дао полицији рекао да га је најпре напала једна особа којој су се потом придружиле још две.

„Тукли су ме око минут и по, сломили су ми четири зуба и повредили вилицу и нос“, казао је Дурићи новинарима у Приштини.

Наводећи да је од 2014. године добијао претње, оценио је да је можда нападнут због рада на документарном филму о борцима Исламске државе у Сирији који емитује на телевизији и онлајн медијима.
Портпарол Полиције Косова за регион Приштине, Агрон Боровци рекао је раније да је полиција у координацији са државним тужиоцем, покренула истрагу о инциденту.

Дурићи је непосредно пре напада био гост емисије „Политицо“ приштинске телевизије Канал10, где је говорио о јучерашњем хапшењу 12 особа осумњичених за примање и давање мита у косовској Агенцији за развој пољопривреде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси