Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Још једном одложено суђење за убиство Ћурувије због болести адвокатице оптужених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2021.

Аутор: Перица Гуњић Извор: Цензоловка

Још једном одложено суђење за убиство Ћурувије због болести адвокатице оптужених

Суђење оптуженима за убиство новинара и издавача Дневног телеграфа и Европљанина Славка Ћурувије и данас је одложено из истог разлога као и пре два дана - због болести Зоре Добричанин Никодиновић, адвокатице Милана Радоњића и Ратка Ромића.

Она је преко свог приправника поручила судском већу да и даље – десетак дана после вакцинације – осећа њене последице и да, како тврди, има упалу плућа.

Пре два дана је поручила да се њено стање погоршало преко викенда и да због тога у понедељак није стигла да обезбеди замену на овом суђењу. Тада је замолила и да се данашње рочиште не одложи, изразивши наду да ће се у међувремену опоравити.

Приправник данас није суду објаснио зашто адвокатицу Добричанин неко из њене канцеларије није заменио. Председница судског већа Снежана Јовановић ипак је рекла да недолазак сматра оправданим. После тога је затражила да адвокатица у року од три дана „достави било какав доказ медицинског карактера“. 

„Ја не сумњам у то, али по закону мора да постоји документација због које се одлаже главни претрес“, рекла је судија Јовановић. 

Судско веће је информацију о болести адвокатице добило јутрос, непосредно пред почетак суђења, тако да су учесници поступка дошли у судницу само да од председнице судског већа чују да суђења неће бити и да је веће додало још два рочишта овог месеца. Поред раније заказаних 22. и 23, рочишта би требало да се одрже и 24. и 25. марта – ако се поново неко не разболи.

Цензоловка је питања у вези са одлагањем суђења послала портпаролки Вишег суда Татјани Тешић, од које смо, до тренутка објављивања овог текста, добили информацију да их је „проследила поступајућем судији“.

Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду у поновљеном поступку суди бившим припадницима Ресора државне безбедности Радомиру Марковићу, Милану Радоњићу, Мирославу Кураку (у бекству) и Ратку Ромићу. 

Првостепену пресуду из априла 2019. године Апелациони суд је укинуо због прекорачења оптужнице.

У октобру прошле године почео је нови поступак, али је до сада, због болести чланова судског већа, одржано само пет рочишта.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси