Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Друга акција вакцинисања медијских радника из Северне Македоније у Врању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 04. 2021.

Аутор: В. Р. Извор: Данас

Више од 300 вакцина за новинаре

Друга акција вакцинисања медијских радника из Северне Македоније у Врању

У другој по реду вакцинацији медијских радника из суседне Северне Македоније на пункту у Спортској хали у Врању током викенда прву дозу једне од четири понуђене вакцине примило је 200 медијских радника који су организовано дошли из више градова.

У првој акцији прву дозу вакцине примило је 105 новинара, у највећем броју чланова Македонске асоцијације новинара (МАН) који су у сарадњи са УНС и канцеларијом председника Србије добили могућност да се на овај начин заштите од вируса короне, обзиром да у суседној држави процес вакцинације још није добио замах.

Македонски медији преносе захвалност, на „солидарности представника седме Србије“, наводећи да им је на овај начин“ дата могућност да нормално и са мањим ризиком наставе да обављају свакодневни посао у време епидемиолошког ризика“. За викенд у Врању је вакцину примило и неколико десетина грађана српске националности из Скопља и Куманова у организацији српског удружења СПОНА.

Током данашњег дана у Врању је регистровано упола мање случајева новозаражених короном (67) у односу на претходну недељу, а за педесет процената смањен је и број првих прегледа у АТД ковид амбуланти. У ковид болници слободно је 50 постеља за пацијенте оболеле од короне.

У Прешеву нема болесних медицинара

Директор Дома здравља у Прешеву, др Дритан Салиху изјавио је да је интересовање за вакцинацију против ковида у тој вароши велико и да се до сада вакцинисало око 80 одсто медицинског особља. Салиху је за РТС рекао да је до сада дато више од 7.000 доза вакцина и да се дневно вакцинише око 300 особа. „Највише су заинтересовани грађани изнад 65 година, а долазе и млади који желе да путују у иностранство“, навео је доктор. Према његовим речима они који су у директном контакту с пацијентима су 100 одсто вакцинисани. „Од фебруара ниједан наш медицински радник није се разболео од ковида 19“, истакао је Салиху. Рекао је и да вакцина има довољно и да је највеће интересовање за вакцине „Синофарм“ и „Фајзер“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси