Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за новинарку „Новости“: Јелена Стојковић добитница признања Цвет једнакости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2021.

Аутор: Д. Ристић Извор: Вечерње новости

Награда за новинарку „Новости“: Јелена Стојковић добитница признања Цвет једнакости

Јелена Стојковић, новинарка „Новости“ из Врања, добитница је новинарског признања „Цвет једнакости“ за 2021. годину у категорији штампаних медија.

Жири у саставу Љиљана Буквић (Данас) и Татјана Димитрић Мијаиловић (РТС Шабац), доделили су нашој новинарки награду за репортажу „Поезија као терапија“ о Ани Илић (25) из Владичиног Хана која се од малена бори са болешћу.

Вешто и без патетике приказана воља и маркетиншка машта девојке да својим стиховима нађе пут до читалаца и упоредо себи обезбеди финансијску потпору. Новинарски јасно и концизно – стоји у образложењу.

Награда „Цвет једнакости“ се додељује за новинарске радове о проблемима и реалном животу особа са инвалидитетом, њиховој борби да превазиђу баријере, подигну главу и храбро крену даље. Оцењују се радови у категоријама радио репортажа, штампа, интернет и ТВ репортажа.

Жири је апеловао на медијске раднике да када извештавају о особама са инвалидитетом и позивају на недискриминацију, прихватање и уважавање, и сами овој теми приступају на исти начин, поштујући адекватну терминологију и начин извештавања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси