Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ирска покренула истрагу против Фејсбука због објављивања личних података
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2021.

Аутор: Бета/АП Извор: Данас

Ирска покренула истрагу против Фејсбука због објављивања личних података

Ирска Комисија за заштиту података корисника (ДПЦ) саопштила је данас да је покренула истрагу против Фејсбука због кршења строгих правила о приватности Европске уније објављивањем података више од 500 милиона корисника.

ДПЦ је саопштила је да је одлучила да покрене истрагу после више извештаја у светским медијима у којима је наведено да су подаци пронађени на веб локацији за хакере и да садрже информације о 533 милиона корисника из више од 100 земаља, укључујући имена, бројеве телефона, локације, датуме рођења и мејл адресе.

Ирски регулатор је навео да је контактирао Фејсбук Ирске у вези поштовања правила о приватности и да није задовољан одговорима.

Фејсбук је саопштио да „у потпуности сарађује“ у истрази.

Компанија је претходно навела да „злонамерни актери“ нису хаковали Фејсбук већ су користили рањивост у алату за синхронизацију контаката на тој друштвеној мрежи, и да су ти проблеми отклоњени 2019.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси