Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво: Ухапшен и осумњичени за подстрекивање напада на Дашка Милиновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 04. 2021.

Извор: www.021.rs

Тужилаштво: Ухапшен и осумњичени за подстрекивање напада на Дашка Милиновића

Пред Основним јавним тужилаштвом у Новом Саду води се поступак против три особе осумњичене за напад на новосадског водитеља Дашка Милиновића, саопштило је тужилаштво.

Како се наводи у саопштењу достављеном 021.рс, М.Е. (31), из Београда, осумњичен је за подстрекивање на насилничко понашање, а У.С. (25) и Н.К. (24) из Сурчина за кривично дело насилничко понашање у саизвршилаштву за које је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

"Осумњиченима У.С. и Н.К. ставља се на терет да су у петак 16. априла, у Новом Саду, у јутарњим часовима, испред Основне школе "Васа Стајић" пришли новинару и водитељу Дашку Милиновићу, те га је У.С. попрскао бибер-спрејом у лице, док му је Н.К. задао три ударца металном палицом у леву подлактицу, услед чега је Милиновић лакше повређен. На то их је подстрекао М.Е, понудивши им новчану награду за напад и повређивање Милиновића", наводе у тужилаштву.

У.С. и М.Е. су ухапшени у петак, те им је, по одобрењу тужиоца, одређено задржавање до 48 часова, а у суботу су саслушани у тужилаштву.

Након саслушања, на основу предлога тужиоца, Основни суд у Новом Саду им је одредио притвор. У.С. је притвор одређен због бојазни да би останком на слободи могао да настави са вршењем кривичних дела, а М.Е. због могућег утицаја на сведоке и саизвршиоце, као и због бојазни да би могао да настави са вршењем кривичних дела.

Н.К. је у бекству и за истим се интензивно трага.

"Основно јавно тужилаштво у Новом Саду ће у даљем току поступка прикупити све доказе и предузети све потребне доказне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена", наводе из тужилаштва.

Подсећамо да је за понедељак најављен протест "Нови Сад против фашизма". Мада се у позиву не наводи, може се претпоставити да је повод за протест напад на Дашка Милиновића. Више о томе ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси