Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Дневник” међу награђенима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2021.

Аутор: С. Ковач Извор: Дневник

„Дневник” међу награђенима

Свечаност доделе знакова и признања Црвеног крста Србије институцијама, организацијама и појединцима одржана је јуче у сали Дома Војске Србије.

За правовремено и тачно извештавање о свим активностима Црвеног крста уручен је златни знак нашем листу, коју је примио генерални директор “Дневник Војводина преса” Душан Влаовић, док је сребрни знак добила новинарка Новосадске хронике Ивана Бакмаз за бројне чланке који су допринели популаризацији те организације и информисању грађана о активностима ове организације. 

Председник Црвеног Србије проф. др Драган Радовановић казао је да су признања додедељена људима који су допринели хуманитарној акцији и деловању у Новом Саду. 

- Увек је задовољство да се дође у Црвени крст Новог Сада као једној од најуспешнијих организација у Србији, која има велики број активности и, што је најважније, оне се реализују када је најтеже истакао је Радовановић. Већ 15 месеци боримо се с коронавирусом и за то време новосадски Црвени крст је помогао великом броју становништва, а ових дана 90 волонтера помаже у вакцинацији становништва, што на симболичан начин показује како треба да ради добра и функционална организација. 

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић подсетио је да се обележава и седмица Црвеног крста под паролом „Незаустављиви”. 

- Ово је и годинајубилеја, односно 140 година од оснивања Црвеног крста Новог Сада - казао је Лазић и додао да се успешност рада мери по броју волонтера, активностима и задовољству корисника и захвалио се свима који помажу. - Тренутно је Црвени крст ангажован у акцији добровољног давања крви, припремамо помоћ за Рашко-призренску епархију, односно за народне кухиње на Косову и Метохији, редовно држимо радионице у основним и средњим школама у нади да ће нам се млади придружити, али и бринемо о раду новосадске народне кухиње која је отворена сваког дана. С. Ковач 

Помоћ становништву кад је најпотребније 

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић подсетио је да, након што је избила епидемија коронавируса, први кол центар у нашој држав формиран је у Новом Саду, захваљујући сарадњи Града и те организације. Прва хала за масовну вакцинацију отворена је на Новосадском сајму, а у опремању су помогли волонтери и припадници Прве бригаде копнене војске Србије. Када је реч о плановима, Лазић је напоменуо да је година непредвидива, али да ће настојати да буду на висини задатка. У плану је да се реализују све активности, а акценаћ ће бити стављен и на повећање чланства, које тренутро броји око 19.000 грађана. 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси