Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинаркама Е-Браничева уручена признања за освојено прво место
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2021.

Аутор: Е.Б. Извор: Е-Браничево

Новинаркама Е-Браничева уручена признања за освојено прво место

Победницима ЕУ ПРО медијског такмичења на тему подршке ЕУ локалном и регионалном развоју, који је ЕУ ПРО организовао у партнерству са Министарством за европске интеграције и делегацијом Европске уније, данас су уручена признања на свечаности у хотелу „Метропол“ у Београду.

У категорији сет медијских прича, у којој победника проглашава организатор - ЕУ ПРО, Министарство за европске интеграције  и Делегација Европске уније у Републици Србији, победио је Регионални интернет портал Е-Браничево. Новинаркама Ани Грујић и Тијани Сотиров, ауторкама награђених прича, признања за освојено прво место уручила је Оливера Костић, менаџерка програма ЕУ ПРО.

На основу гласова стручног жирија који је радио у саставу Радојка Николић, уредница „Економетра“  и „Магазина Бизнис“, Љубица Гојгић, уредница и водитељка емисије“ Прави угао“ на РТВ Војводина и Миша Стоиљковић, уредник и водитељ јутарњег програма Радио Београда и самих такмичара, награда у категорији најбољи прилог самосталног електронског издања припала је Енесу Радетинцу, уреднику новопазарског портала А1, док је награда за најбољи телевизијски прилог додељена двема медијским кућама које су освојиле исти број поена стручног жирија и такмичара - Радио Телевизији Нови Пазар и новинару Александру Нићифоровићу и ТВ Центру Свилајнац за прилог Предрага Тодоровића. 

Награда за најбољи радијски прилог додељена је Радију Сто Плус из Новог Пазара и новинарки Амели Бајровић , док је најбоља ауторка - Биљана Кузмановић, уредница портала Ужичка република пресс.  Специјална награда Министарства за европске интеграције припала је Медијском истраживачком центру из Ниша за причу Милице Милојевић Костић док је Делегација Европске уније у Србији специјалну награду доделима ТВ Галаксији 32 из Чачка и новинарки Милени Петровић. 

Поред признања, победници су добили награду у износу 5.000 долара која је намењена за куповину техничке опреме, а у циљу унапређења рада медија.

На свечаности која је претходила уручењу признања представљени су резултати које је током три године рада развојни програм ЕУ ПРО остварио у сарадњи са 99 локалних самоуправа, уз финансијску подршку Европске уније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси