Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Објављен конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 08. 2021.

Извор: Бета

Објављен конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи

Стална конференција градова и општина (СКГО) расписала је данас конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи, а аутори седам набољих радова биће наградјени лаптоп рачунарима.

На конкурсу могу да учествују новинари локалних, регионалних или националних медија који су од 1. јануара до 15. октобра ове године извештавали о ЕУ интеграцији, заштити животне средине, унапређењу пословне климе, превенцији и управљању ванредним ситуацијама, као и родних равноправности и људским правима.

Циљ конкурса је да се истакне важност и улогу коју локалне власти имају у тим областима, како би се додатно побољшао рад локалних администрација и унапредио квалитет услуга које пружају градјанима, навели су орагнизатори у саопштењу.

О најбољим медијским прилозима одлучиваће жири у којем ће бити Оливера Петровић Стојанчић (РТС), Срђан Бошковић (Радио Београд 1), Лана Гедошевић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет) и Владан Самарџић (Вечерње новости).

Награђени новинари биће представљени на финалном скупу који ће бити одржан крајем ове године.

Објављени штампани прилози могу се слати у штампаној или електронској форми (копија текста са подацима о аутору, датуму објаве и новинској редакцији, укључујући контакт информације аутора).

Електронски, односно радио и телевизијски прилози, шаљу се на двд диску, укључујући податке о аутору, датуму емитовања и телевизијској/радио станици на којој је прилог емитован, као и контакт информације аутора.
За онлајн прилоге потребно је послати принт сцреен и линк ка објављеном прилогу, укључујући податке о аутору, датуму објаве и медијском веб порталу на којем је текст објављен, као и контакт информације аутора.

Адреса на коју треба доставити материјале је СКГО-Служба за информисање Македонска 22/ВИИИ, 11000 Београд са назнаком – Медијски конкурс Другачије од других или електронским путем на: милос.обрадовиц@скго.орг или информисање1@скго.орг.

Конкурс је расписан у оквиру програма "Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ – Друга фаза", који финансира Влада Шведске, додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси