Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада усвојила измене Закона о електронским медијима у вези са изборима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2021.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Влада усвојила измене Закона о електронским медијима у вези са изборима

Министарство културе и информисања објавило је да су на данашњој седници Владе Србије усвојене измене Закона о електронским медијима, "полазећи од улоге коју електронски медији имају у систему јавног информисања, а нарочито њихове улоге у изборној кампањи, и имајући у виду да је дијалог важан део европског пута и перспективе Србије".

Измена и допуна Закона о електронским медијима прописује нове обавезе пружалаца медијских услуга у области електронских медија да пре почетка изборне кампање објаве тарифе за политичко оглашавање, уз правило да критеријуми по којима се одређује цена политичког рекламирања и услови плаћања морају важити за све кандидате на изборима и све подносиоце проглашених изборних листа, односно проглашених кандидата, објављено је на Инстаграм налогу.

Поред раније прописаних обавеза, овом изменом, са циљем даљег унапређења услова за одржавање избора, прописује се да десет дана пре дана одређеног за гласање медији не смеју да извештавају о званичним јавним скуповима на којима се отварају инфраструктурни и други објекти, ако на тим скуповима учествују јавни функционери који су кандидати за председника Републике, народне посланике, посланике у скупштинама аутономне покрајине и одборнике у скупштини јединице локалне самоуправе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси