Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови Пазар: За медијске пројекте 48 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2022.

Аутор: С. Новосел Извор: Данас

Нови Пазар: За медијске пројекте 48 милиона динара

Градско веће Новог Пазара, на првом овогодишњем заседању, донело је одлуку да распише конкурс за суфинансирање медијских пројеката.

У градском буџету, за ту намену, опредељено је 48 милиона динара, 7 милиона мање него прошле године. У конкурсу, који је расписан 14. јануара, дефинисано је 15 приоритетних области, којима би требало да се баве пројекти, а „треба да допринесу истинитом, непристрасном и потпуном информисању грађана Новог Пазара“.

Средства су намењена за суфинансирање телевизијских, радио и интернет садржаја и штамоане медије.

По пројекту најмање може да се добије 200 хиљада динара, а највише 45 милиона динара.

Члан Градског већа Мирсад Јусуфовић потврђује да је овогодишњи износ намењен медијима мањи од прошлогодишњег, значајно смањен у односу на пре две године и дупло мањи, у време када је РТВ Нови Пазар било власништво града.

- Желели смо, са једне стране, да остваримо знатну уштеду у градском буџету, а да са друге стране, створимо конкурентне услове за све. Надамо се, да ће ове године бити довољно добрих пројеката, који завређују подршку – објаснио је Јусуфовић.

Пројекти који ће бити суфинансирани из градске касе, могу да трају највише годину дана.

Градска влада позвала је заинтересоване медијске стручњаке, новинарска и медијска удружења да се, у наредних 10 дана пријаве за рад у комисији која ће оцењивати пројекте.

Претходних година, највише средстава из буџета града добијала је РТВ Нови Пазар. Прошле године, чак, 85% од укупно датих средстава.

Та медијска кућа је до августа 2016. године била власништво града. Касније као власништво конзорцијума, блиског владајућој СДП, на конкурсима за суфинансирање медијских пројеката, добијала је скоро исто средстава као кад је целокупно издржавање ишло градског буџета.

Овогодишњи конкурс биће отворен до 31. јануара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси