Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ескобар: „Приватни медији у Србији веома наклоњени властима“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2022.

Аутор: Михаило Јовићевић Извор: Цензоловка/ Нова.рс

Ескобар: „Приватни медији у Србији веома наклоњени властима“

Приватни медији у Србији веома су наклоњени влади и то није мишљење већ чињеница, рекао је у интервју за "Глас Америке" Габријел Ескобар, заменик помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик за регион.

Како преноси Н1, Ескобар истиче да су јасно ставили до знања властима у Србији да опозиција треба да има сва права да слободно учествује на изборима.

„Такође смо јасно саопштили опозицији да не подржавамо бојкот. Не верујемо да су бојкоти ефикасно политичко средство. Људи би требало да буду у могућности да бирају између разних опција и из разних разлога за лидере своје земље и зато опозиција не треба да бојкотује. А истовремено влада треба да створи све неопходне услове за слободне и поштене изборе. И у том погледу, ми такође веома блиско сарађујемо са нашим европским партнерима и са ОЕБС-ом“, каже он.

Додаје да се „потпуно слаже са представницима цивилног друштва који истичу да су приватни медији веома наколоњени влади“.

„То је тачно и то није моје мишљење, већ чињеница. И то је чињеница на коју стално указују не само наши партнери, већ се може видети на телевизији скоро сваки дан. А када је реч о томе шта планирамо да урадимо у вези са тим питањем: Имамо веома добар и веома снажан дијалог са Владом Србије у мери у којој они могу да обезбеде слободно и фер извештавање о опозицији. То треба да ураде. То је очекивање које имамо од Владе Србије и српских регулаторних агенција“, нагласио је.

Цео чланак можете прочитати на порталу Нова.рс.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси