Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2009.

Извор: Борба

СЕЕМО


Међународна новинарска организација СЕЕМО реаговала је на сталне политичке и полицијске притиске којима је изложена редакција дневног листа „Борба“ након што је објавила информацију да је Влада Србије одлучила да исплати милион долара у случају Миладина Ковачевића.

Ковачевић је, након што је претукао Брајана Стајнхауера, колегу са америчког колеџа, илегално напустио САД уз помоћ српског дипломате из Њујорка.

У саопштењу СЕЕМО (Организације медија југоисточне Европе) осуђују се стални притисци који се врше на медијске куће у Србији и на истраживачко новинарство, чиме се гуши слобода говора. Организација осуђује притисак који се врши на „Борбу“, означавајућ и га као насиље над уредничком независношћу, а позива се на Закон о јавном информисању, по којем медији у Србији могу објављивати информације од јавног значаја без обзира на на чин на који су новинари до њих дошли. Исти закон прописује да новинари нису обавезни да открију свој извор информација.

Реаговање СЕЕМО пренео је лист „Интернешенел хералд трибјун“.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси