Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ објавио целу одлуку – због чега су Пинк, Хепи, Прва и Б92 добили дозволе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 08. 2022.

Аутор: Н1 Извор: Н1

РЕМ објавио целу одлуку – због чега су Пинк, Хепи, Прва и Б92 добили дозволе

РЕМ је на свом сајту објавио детаљно образложење, на више од 80 страна, о додели дозвола за националне фреквенције телевизијама које су је и раније имале. Између осталог, Савет РЕМ-а је закључио да ће ТВ ПИНК, Хeпи ТВ, ПРВА и ТВ Б92 "у већој мери него остали подносиоци оправдати постојање вишеструких бенефита за гледаоце на подручју целе Републике, превасходно кроз објективан и правовремени приступ у преносу информација, кроз сопствену продукцију програмских садржаја разноврсност понуђених програмских жанрова"

Савет је, како су навели, посебно имао у виду, кад је у питању Пинк - потенцијал за производњу сопственог филмског, играног и најављеног културно-уметничког програма, кад је у питању Хепи "слојевитост најављене продукције информативног жанра", код Прве потенцијал документарног програма, а код ТВ Б92 научно-образовног и дечјег програма. Навели су да су нарочито ценили гаранције које су подносиоци навели у елаборатима, њихов претходни рад, економску одрживост...

Бројна кршења закона и сопствених елабората тих телевизија, РЕМ не помиње. 

Савет Регулатора је закључио да су свих 14 подносилаца пријава, и то: ТВ Пинк, Национална Хаппy ТВ, Вести, БК ТВ, Уна, Нова С, Н1, Прва, ТВ Б92, К::ЦН Национална, ТВ2, Тањуг ТВ, К1 и Курир телевизија испунили услове из конкурсне документације, стоји у одлуци о издавању дозвола. 

Савет је приликом одлучивања о издавању дозволе пошао од Закона о електронским медијима, којим је прописано „да ако се за коришћење исте зоне покривања пријавило више лица која испуњавају прописане услове за пружање медијске услуге, Регулатор даје предност ономе за кога основано закључи, на основу поднете документације, да ће остваривати већи квалитет и разноврсност садржаја, који је ближе уређен чланом 33. Правилника о минималним условима за пружање медијске услуге“.

Цитираним чланом Правилника је прописано да ако се за исту зону покривања пријавило више подносилаца који испуњавају минималне услове и критеријуме утврђене овим правилником, Регулатор даје предност ономе за кога основано закључи, на основу поднете документације, да ће остваривати већи квалитет и разноврсност садржаја у тој зони покривања, уз задовољавање свих осталих наведених критеријума, наведено је у одлуци. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси