Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Организација „Женска солидарност“ најавила нови протест испред редакције Информера 7. октобра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2022.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Организација „Женска солидарност“ најавила нови протест испред редакције Информера 7. октобра

Организација „Женска солидарност“ најавила је да ће 7. октобра у 17 часова бити одржан нови протест испред редакције Информера, због објављивања интервјуа са вишеструким силоватељем.

Уколико институције не могу да ураде тако мало и да испоштују основни захтев за склањање интервјуа који је узнемирио и понизио све жене ове земље са медијских платформи, онда је то јасан знак да не постоји политичка воља да се баве питањем насиља над женама и ван медија, рекла је ФоНету активисткиња организације „Женска солидарност“ Јелена Ризнић.

Она је истакла да се сваког дана суочавамо са новим случајевима насиља над женама, који се описују као породичне трагедије и крвави пир у таблоидним медијима, а истина је да је реч о насиљу као свесном избору, за шта су одговорни насилници и институције које не реагују.

Због тога смо одлучиле да наставимо са протестима и да поручимо да нам је доста релативизације насиља над женама у јавности и нереаговања на нашу грозну свакодневицу, која није достојанствена ни за једну девојчицу и жену, казала је Ризнић.

Поручила је да ће после скупа испред Информера уследити протестна шетња и позвала све људе да их подрже и прикључе се протесту, уз поруку да више неће да ћуте и трпе и да ће се изборити за слободу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси