Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Емисија 5казање слави пунолетство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2022.

Аутор: РТВ Извор: РТВ

Емисија 5казање слави пунолетство

Специјалним издањем емисије "5казање" аутора Боре Отића у петак, 7. октобра у 21.00 сат на Првом програму Радио-телевизије Војводине биће обележено осамнаест година емитовања те емисије.

Велике приче малих људи, прављене су међу публиком, о публици и за публику. Безброј прича, саговорника и тема нашло се пред објективом "Петказања" током осамнаест година, што је изузетна баштина живота, обичаја и етничке и културне разноврсности Војводине. У стилу реализма, Бора Отић је у емисији сажео дух једне епохе. У свету који се убрзано мења, успео је да овековечи свакодневицу обичног човека, онакву каква заиста јесте, без улепшавања и романтизовања.

Захваљујући интеракцији са гледаоцима, екипа емисије развила је мрежу сарадника и гледалаца, који предлажу теме, јављају се да учествују или предложе људе из своје околине који имају нешто да покажу. Можда је баш зато, "Петказање" интересантно публици свих узраста и структура.

Бора Отић је Војводину обишао уздуж и попреко, преврнуо сваки камен и испричао много животних прича.

"Можда је неки ситни шодер остао да га нисмо дирали, надам се да ћемо стићи и то. Покисли смо безброј пута, били у блату до гуше, били смо у озбиљним ситуацијама и по снегу и по мразу. Где год да смо отишли, били смо изузетно добро примљени и дочекани, као неко ко је род рођени", каже аутор.

У свом препознатљивом маниру, Бора планира да настави и даље, те ће гледаоци Радио-телевизије Војводине имати прилику да виде још много, до сад, неиспричаних прича утканих у летаргичне пејзаже војвођанске равнице.

А пунолетство "5казања" биће весело, како и доликује: много гостију и нове приче зачињене наступом Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине, који ове године обележава 65 година постојања и вокални солисти Милан Прунић и Александра Падров. Студио "5казања" биће цела нова кућа РТВ-а, уз још много изненађења која ћете имати прилику да откријете у петак у 21 сат на РТВ1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси