Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Машојевић: Медијска сцена је подељена као у еурокрему на бело и црно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2022.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Машојевић: Медијска сцена је подељена као у еурокрему на бело и црно

Медијска сцена је подељена као у Еурокрему на бело и црно, изјавио је уредник јутарњег програма "Покрени се" тв канала Нова С Данило Машојевић, указујући да на телевизијама уопште нема дијалога, јер се саговорници углас свађају, обично без аргумената и уз личне или увреде засноване на страначкој припадности.

Машојевић је говорећи о медијској сцени Србије објаснио да су новинари почели да се деле на то где ко и за кога ради, а не како извештавају.

Оценио је да се све лакше „лупити етикету“ новинарима или да су „велики љубитељи Србије и свега српског“ или да су, у случају да раде за медије као Нова С, „наводно сушта супротност томе“.

Он не види начин да се то промени, пошто новинари замерају једни другима ангажовање у појединим медијима.

Треба да нас плаши што се та подељеност пребацује и у свакодневни живот, на пример у градски превоз, упозорио је Машојевић.

Он сматра да је у Србији „много телевизија“ и волео би да неки стручњак из иностранства процени колико је заиста потребно телевизија да би задовољиле потребе грађана, али и екононско тржиште.

Млади људи све више телевизијске садржаје конзумирају посредством интернет платформи и друштвених мрежа, приметио је Машојевић, коме се чини да је по питању телевизије „свега превише“.

Како је подсетио, у Хрватској постоји само један јутарњи програм на телевизији, док их је у Србији осам.

Ако у просеку ти програми имају петоро гостију, то значи да се у Србији сваког дана 40 различитих људи развози по телевизијама, илустровао је Машојевић и оценио да се међу њима издвајају две или три које људи гледају и коментаришу.

Говорећи о извештавању и информативном програму јавног сервиса, он је протумачио да је Радиотелевизија Србије (РТС) „остала“ у 2005. или 2006. години.

Према мишљењу Машојевића, грађани су разочарани и константно живе у страху, а недавно су могли да чују и да ћемо преживети ову зиму, „а следеће ко жив – ко мртав“.

Говорећи о односу политичара према новинарима, он је поменуо претње терористичким нападом упућене дневном листу Данас и предочио да се новинари, као и девеседетих, поново етикетирају као „домаћи издајници“ и „страни плаћеници“.

Такве етикете „делују смешно“ када их посланици Скупштине Србије „стављају на чело“ новинарима појединих медија, али нису смешне када неки таксиста у чије возило уђе такав новинар почне да га убеђује да је заиста „домаћи издајник и страни плаћеник“, закључио је Машојевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси