Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фотографије Драгана Карадаревића у ГКЦ Ужице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2022.

Аутор: Н. Ковачевић Извор: Данас

Фотографије Драгана Карадаревића у ГКЦ Ужице

Драган Карадаревић, ужички фотограф, представио се првом самосталном изложбом у Градском културном центру Ужице.

На поставци „ГКЦ у оку објектива“, која се може погледати до 31. децембра, изложио је фотографије са најзначајнијих музичких догађаја који су били приређени у тој установи, током ове године.

На 20 црно-белих и колор фотографија, забележио је атмосферу са концерата домаћих и иностраних извођача и приказао необичне тренутке и експресивне изразе актера на сцени и људи у публици.

Фотографијом се бави 24 године и више пута је награђен, а вештину фотографисања је стицао уз Милоша Цветковића Цвекле из Ужица, искусног и једног од најбољих југословенских и српских фоторепортера.

Према речима Филипа Баралића, директора ГКЦ Ужице, који је отворио изложбу, „Карадеревић је створио аутентичан стил, који је препозант и ван Ужица“.

Наводећи да му је „фотографија највећа љубав“, Карадаревић, чије фотографије су  објављивали домаћи национални и инострани медији, најавио је да ће наредне године, када обележава 25 година рада, приредити ретроспективну изложбу.

„Фотографија се учи цео живот, а оно што бих желео је да фотографишем светске спортске догађаје“, казао је за Данас Карадаревић, који је за свој рад вишеструко награђиван.

Десет годна је радио у Спорту и Новостима, сарадник је агенције Бета, а његове фотографије су објављивале иностране агенције. Запослен је у Народном музеју Ужице, као фотограф.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси