Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ватра на "Радничком" поново у суду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2009.

Извор: Дневник

Ватра на "Радничком" поново у суду


У новосадском Општинском суду јуче је почело суђење власнику ТВ "Дуга" Душану Морачи који се терети да је одговоран за избијање пожара на Новосадском отвореном универзитету (НОУ), међу Новосађанима познатијем као Раднички универзитет, 6. априла 2000. године.

То је, у ствари, друго суђење Морачи, јер је Окружни суд укинуо пресуду Општинског суда и наложио ново суђење у којем су затражене нове информације од појединих вештака, да би цео случај био јаснији.

Претходна, укинута пресуда од 17. јануара 2008, била је ослобађајућа јер суду, сматрала је поступајући судија, нису предочени никакви конкретни докази о томе да је окривљени одговоран за оно што се догодило.

И ово суђење почело је из другог покушаја. Претходно рочиште, 11. фебруара, било је одложено због недоласка браниоца окривљеног и појединих вештака.

Како нам је речено у Општинском суду, као доказ за избијање пожара полиција је истрази предочила утичницу за коју су тврдили да је изазвала пожар, док вештаци који су сведочили током суђења не могу поуздано да тврде да је та утичница из просторија ТВ "Дуга". Јуче су саслушани и вештаци који су радили увиђај на запаљеном Универзитету, али као и прошли пут, ни сада није било новина у истрази.

Пре нешто мање од девет година, односно 6. априла 2000. године, изгорела је зграда Радничког универзитета "Радивој Ћирпанов". У стравичном пожару смртно је страдала Милица Простран која је била запослена у ТВ "Дуга", а повређено је још шесторо људи који су радили у фирмама смештеним у згради. Ватра је прогутала шест горњих спратова зграде која до данас није обновљена и зјапи као подсећање на стравични догађај. вља да је проузроковала пожар.

Д. Кн.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси