Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ковачевић: нећу да гасим тв Сос
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2009.

Извор: Политика

Ковачевић: нећу да гасим тв Сос


Због вишемесечног неплаћања накнада за емитовање програма, Републичка радиодифузна агенција пре два дана одузела је дозволу Телевизији СОС. Драгиша Ковачевић, директор и власник тог канала, не пориче да дугује Агенцији, „али не својом кривицом”.

На конкурсу станица је добила регионалну дозволу с три фреквенције, а једна од њих је 36. канал. Од добијања дозволе управо на том каналу појавиле су се сметње од извесне румунске телевизије, па добар део Београда не може да прати програм ове телевизије.

– Не плаћамо накнаду више од годину и по дана, јер од првог дана имамо сметње. О техничким проблемима свакодневно смо обавештавали и РРА и Републичку агенцију за телекомуникације, писали писма и редовно упозоравали да нам због лоше слике спонзори отказују. Наш приход је у односу на 2006. мањи за 60 милиона динара, десет спонзора је отказало уговоре. Годину дана нису хтели да нам одговоре на притужбе. Сада већ годину дана водимо спор против РРА и Ратела пред Трговинским судом у Београду за надокнаду материјалне штете. Одржано је четири, пет рочишта и суд сада предлаже новог, трећег вештака. Ако буде потребно ићи ћемо и на међународни суд – објашњава Ковачевић разлоге због којих није измиривао обавезе.

Месечна накнада ове ТВ за београдску, односно регионалну дозволу, по речима Ковачевића, износи око милион динара, а дуг је досегао 20 милиона. Тај новац ће РРА такође морати да потражи уз помоћ суда. Власник СОС канала процењује да је штета коју су њему две државне агенције нанеле јер нису обезбедиле одговарајуће техничке услове за емитовање око 200 милиона динара.

– Предајнике нисам угасио, јер имам право на жалбу, односно приговор Савету у року од осам дана и то одлаже решење. Ако Савет приговор одбије и наложе нам да предајнике угасимо, урадићемо то истог часа. Али програм ћемо емитовати преко кабловске мреже. Ја очекујем да ће РРА да исправи грешку и да ће нам обезбедити исправну фреквенцију – каже Ковачевић и подсећа да се обратио највишим државним функционерима, јер му јер овим потезом одузето право на рад.

М. Петрић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси