Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рођендан студентске телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2009.

Извор: Политика

Рођендан студентске телевизије


Телевизија Студентски град, једина академска код нас, данас слави деценију и по постојања. У сећањима на дане студентског живота на овој медијској станици радо застају генерације некадашњих почетника у водама новинарства, снимања и монтаже.

Године 1994. основали сује Савез студената Студентски град и установа „Студентски центар ", а наставила је традицију истоименог радија који је своју најважнију улогу одиграо 1968. године, када је станаре „Студењака" позивао на чувене протесте. Први уредник ове куће био је Бранко Конатар, сада професор књижевности, а набавку опреме потписао је Милан Куљача, тадашњи директор „Студентског центра".

Од програмске политике која је у то време осмишљена није се одустало ни данас. Акценат је стављен на вести о студентским пројектима, конкурсима, стипендијама, факултетским новостима, као и на образовно-научне емисије, а 80 одсто културно-забавног програма чине поп и рок музика, које неретко са разгласа одјекују и целим академским градом.

Најпопуларнији су ипак интервјуи са личностима које могу да се похвале успешном професионалном каријером, а желе да причају о путу који су до ње прешли. Кроз четири редакције ове „школе" прошло је педесетак, а данас у њој ради осам новинара, као и петоро људи запослених у техници, у просеку двадесетдвогодишњака. Нико никада није одбио да овој телевизији да изјаву, помогне, или се појави у програму.

Ускоро ће се, према речима уредника Светозара Умићевића, програм ове телевизије појавити и на екранима станара других београдских студентских домова.

- Понекад заиста изгледамо као редакција из америчких филмова. Страствени смо, нервозни, каснимо са монтажом, у фрци смо са роковима, желимо да пустимо само најбоље у етар. У техници раде углавном студенти Електротехничког факултета, а међу новинарима су високошколци најразличитијих факултета - каже Умићевић.

И. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси