Насловна  |  Саопштења  |  Открити ко прети дописници Бете

23. 09. 2008.

Открити ко прети дописници Бете

Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СНС) најоштрије осуђују претње које су упућене дописници агенције Бета из Зрењанина Љиљани Ступар и захтевају хитно полицијско реаговање.

Љиљани Ступар је непознати мушкарац претио јуче увече упозоравајући је да "не треба поново да гура нос у ствари где јој није место", да има фотографију њене ћерке и да је "добио новац" за то што ради.

Претње Љиљани Ступар упућене су преко мобилног телефона, мреже 065, о чему је обавестила полицију.

УНС захтева од полиције да хитно пронађе особу која је узнемиравала новинарку, тим пре што се ради о поновљењим и озбиљним претњама.И прошле године, поводом текстова о спорним приватизацијама које је писала за локалне листове, Љиљану Ступар узнемиравао је у неколико наврата непознати мушкарац на исти начин, преко мобилног телефона, говорећи да "зна где јој ћерка иде у школу" и да престане са објављивањем текстова којима "некоме квари посао".