Насловна  |  Саопштења  |  Открити ко прети дописници Бете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 09. 2008.

Открити ко прети дописници Бете

Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СНС) најоштрије осуђују претње које су упућене дописници агенције Бета из Зрењанина Љиљани Ступар и захтевају хитно полицијско реаговање.

Љиљани Ступар је непознати мушкарац претио јуче увече упозоравајући је да "не треба поново да гура нос у ствари где јој није место", да има фотографију њене ћерке и да је "добио новац" за то што ради.

Претње Љиљани Ступар упућене су преко мобилног телефона, мреже 065, о чему је обавестила полицију.

УНС захтева од полиције да хитно пронађе особу која је узнемиравала новинарку, тим пре што се ради о поновљењим и озбиљним претњама.И прошле године, поводом текстова о спорним приватизацијама које је писала за локалне листове, Љиљану Ступар узнемиравао је у неколико наврата непознати мушкарац на исти начин, преко мобилног телефона, говорећи да "зна где јој ћерка иде у школу" и да престане са објављивањем текстова којима "некоме квари посао".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси