Насловна  |  Саопштења  |  ДНКиМ: Осуда напада на новинара Клан Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 10. 2014.

ДНКиМ: Осуда напада на новинара Клан Косова

Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђује напад који има за последицу рањавање новинара приштинске ТВ Клан Косова, Миљота Хашимја, у време док је био на свом радном задатку.

Друштво новинара Косова и Метохије, које окупља више од 80 медијских радника са целе територије Косова и делује као огранак Удружења новинара Србије, апелује на међународну заједницу и безбедносне структуре да стану у заштиту новинарске професије на Косову  и Метохији.Такође ДНКиМ позива јавност да осуди овај бескурпулозни напад на новинара Клан Косова.

Новинари на Косову сваким даном постају све ближа мета насилника, криминалаца и свих оних који се не слажу са уређивачком политиком медијских кућа. Новинари су изложени свакодневним физичким и вербалним нападима као и анонимним претњама. Сматрамо да неадекватно кажњавање за овакве и сличне нападе на медијске раднике даје простора појединцима за нове обрачуне са новинарима те у том смислу институције треба хитно да реагују и спрече сваки вид насиља.

Новинар приштинске ТВ Клан избоден је ножем када је на њега насрнула једна особа која је ушла у просторије телевизије у Приштини.Новинар је пребачен у Хитну службу и његово стање је ван животне опасности, а нападача је ухапсила полиција.

Подсећамо да је Друштво новинара Косова и Метохије средином овог месеца изнело критике на рачун Европске Комисије која у извештају о напретку Косова није споменула нерасветљене отмице и убиства новинара на Косову од 1998. године, нити је указала на претње које су учестале према новинарима професионалцима и истраживачима на Косову и Метохији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси