Насловна  |  Саопштења  |  Власнику КИМ радија забрањено паркирање у Приштини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 11. 2011.

Власнику КИМ радија забрањено паркирање у Приштини

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује забрану паркирања директору КИМ радија Исаку Воргучићу на паркингу испред тржног центра „Боро и Рамиз“ у центру Приштине.

Када је у уторак ујутру Воргучић покушао да уђе на паркинг који иначе користи када долази у Приштину, момак који је ту запослен обратио му се на албанском језику и почео да одмахује руком показујући му на саобраћајне таблице.

- Пошто је схватио да га не разумем, позвао је пролазника који зна српски језик и он ми је објаснио да због српских, приштинских саобраћајних таблица не могу на том месту да паркирам возило, рекао је Воргучић Прес служби УНС-а.

Изненађен, Воргучић је рекао да ће случај пријавити полицији што је младиће разбеснело, па су почели да вичу и псују му српску мајку.

- У страху од физичког напада, продужио сам до прве полицијске станице која је у непосредној близини, пријавио шта се десило и дао изјаву, казао је Воргучић.

Исак Воргучић је са полицијском патролом дошао на паркинг и идентификовао радника који је полицији изјавио да је власник паркинг простора забранио паркирање возилима са српским таблицима, што је он и потврдио полицији када су га позвали.

УНС захтева од косовске полиције и ЕУЛЕКС-а одговор шта ће предузети против власника јавног паркинг простора који сходно свом нахођењу издаје дозволе за паркирање у зависности од националне припадности возача и ознаке на саобраћајним таблицама возила.

УНС истиче да овај срамни поступак представља најгрубље кршење основног људског права на слободу кретања и само је један у низу притисака којима су изложени медијски радници и грађани Косова и Метохије.

Подсећамо да је директор КИМ Радија Исак Воргучић и у августу ове године доживео сличну непријатност када је због ознаке СРБ на колима платио казну од 25 евра.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси