Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржава штрајк у ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 12. 2011.

УНС подржава штрајк у ТВ Авала

Удружење новинара Србије (УНС) подржава прекид емитовања програма телевизије Авала којим запослени и хонорарци у овој медијској кући протестују због неисплаћивања зарада.

Стално запосленима на ТВ Авала до сада је исплаћен први део јулске плате, а хонорарцима јунска, што значи да им послодавац дугује четири и по зараде, односно пет хонорара, наводи се у саопштењу које су потписали "Запослени ТВ Авала".

Како се даље наводи у саопштењу запослени су у неколико наврата покушавали да са управом договоре начин на који ће бити превазиђена ситуација, али до сада ниједан договор није испоштован.

Данашњи датум био је одређен као дан када ће бити исплаћене заостале зараде, али пошто ни овај договор није испоштован запослени и хонорарни сарадници одлучили су да у 9 сати јутрос прекину емитовање редовног програма и окупе се у холу зграде телевизије где ће и остати док им се не обрати неко од надлежних. Запослени и хонорарци ТВ Авала и сутра ће штрајковати.

УНС позива послодавце у медијима да без обзира на тешку економску ситуацију у медијском сектору поштују права запослених и сарадника и обезбеде исплату зарада.

УНС од власника ТВ Авала очекује да у најскоријем року исплати заостале зараде.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси