Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Prva donacija za novinarski dom u Gračanici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

10. 03. 2023.

Autor: J.M Izvor: UNS

Prva donacija za novinarski dom u Gračanici

Zaposleni i prijatelji firme Informatika a.d. Beograd, novinarke Mira Srećković i Dragana Milosavljević, predstavnice redakcije “Naša mesta” Sanja Kapetanović i Snežana Bogić posetili su danas Društvo novinara Kosova i Metohije i tom prilikom predsedniku UNS-a Živojinu Rakočeviću uručili prvu donaciju za izgradnju novinarskog doma u Gračanici.

Tokom dvodnevne posete Gračanici, u pratnji generalnog sekretara Udruženja novinara Srbije (UNS) Nina Brajovića, grupa iz Beograda upoznala se sa znamenitostima Opštine Gračanica. Na kraju posete obišli su i ogranak UNS-a na Kosovu i Metohiju.

 Ovu priliku iskoristili su da se u razgovoru sa predsednikom Rakočevićem informišu o uslovima rada novinara na Kosovu i Metohiji i planovima za izgradnju novinarskog doma u Gračanici. U želji da pomognu izgradnju zajednički su uručili novčanu pomoć.

 Novinarski dom u Gračanici trebalo bi da bude sedište Udruženja novinara Srbije na Kosovu i mesto otvoreno za sve novinare bez obzira na nacionalnost. Ideja je da Novinarski dom ima i muzej srpskih medija sa Kosova, funkcionalni studio za uključenja iz Gračanice sa montažnom jedinicom i opremom za audio-vizuelna snimanja, kao i klub „Reporter“. Zamisao je da novinarski dom bude samoodrživ.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi