Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)  |  Atmosfera linča: Informer i Pink nacrtali mete porodici Rodić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)

08. 11. 2015.

Izvor: www.kurir.rs

Atmosfera linča: Informer i Pink nacrtali mete porodici Rodić

Nezapamćena medijska haranga protiv vlasnika Kurira Aleksandra Rodića, članova njegove porodice, ali i najbližih saradnika, koju već danima sprovode TV Pink i list Informer, danas je poprimila nepojmljiv oblik.

U trenutku kada su im upućene ozbiljne pretnje smrću, Informer je otišao korak dalje i svakog od članova porodice Rodić poimence i otvoreno označio kao metu objavivši u današnjem broju ne samo lične podatke već i njihove pune adrese, čime je sve potencijalne napadače direktno uputio gde tačno mogu da udare.

Grubo kršeći Zakon o medijima, pomenuti list je tako stvorio atmosferu linča, u kojoj je, ako uopšte može biti gore, najgore to što država na sve to ne reaguje već samo ćuti.

Štaviše, Televizija Pink i dnevni list Informer gotovo svakodnevno objavljuju niz neistina o životu i radu Aleksandra Rodića i njegove porodice, kao i o poslovanju kompanija koje su u njegovom vlasništvu, čime je stvorena atmosfera za linč, to jest za napad na život Aleksandra Rodića, članova porodice Rodić i zaposlenih u Kuriru i "Adria mediji".

Podsećamo da je u Srbiji i Crnoj Gori u poslednjih godina bilo više ubistava novinara i vlasnika medija. Okolnost da mediji u vlasništvu Aleksandra Rodića razotkrivaju nezakonite radnje pojedinaca iz Srbije i Crne Gore rizik ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića, njegove porodice i zaposlenih u "Adrija medija grupi" čini ekstremno velikim.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi