Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Tribina Sekcije mladih novinara UNS-a - „Ko nas cenzuriše na internetu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 01. 2021.

Izvor: UNS

Tribina Sekcije mladih novinara UNS-a - „Ko nas cenzuriše na internetu“

Povodom ukidanja naloga bivšeg američkog predsednika na Tviteru, Sekcija mladih novinara i studenata novinarstva Udruženja novinara Srbije (UNS) sutra, u 16 časova organizovaće tribinu pod nazivom „Ko nas cenzuriše na internetu“ u Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6/III).

Posle nasilnog upada u Kongres, kompanija Tviter suspendovala je nalog Donaldu Trampu, a čelnici te društvene mreže poručili su da je razlog „rizik od daljeg podsticanja na nasilje“. Odluka ovog tehnološkog giganta, međutim, otvorila je svetsku polemiku o tome kako će se ona odraziti na slobodu izražavanja na internetu i koliko je u duhu demokratije.

Na tribini će govoriti pomoćnik glavnog urednika nedeljnika Pečat i urednik i autor emisije na Sputnjiku Nikola Vrzić, kao i predstavnici SHARE fondacije Bojan Perkov i Anka Kovačević. Moderatori tribine su studenti Fakulteta političkih nauka Maja Repić i Pavle Kosić.

Tribinu možete pratiti i onlajn - preko aplikacije Zum ili sajta Pres centar UNS-a.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

28.01.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 02:59

mihalll49@yahoo.com

Na fb isto postoji cenzura! Dva puta po mesec dana su me suspendirali sa interneta! Ne znam zbo čega? - zbog oštrih reči, političke kvalifikacije?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi