Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Gosti N1: Stranke ne treba da učestvuju u uređivanju medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 07. 2021.

Autor: N1

Gosti N1: Stranke ne treba da učestvuju u uređivanju medija

Konstantin Samofalov iz Socijaldemoratske stranke i potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović izjavili su povodom različitih predloga za sređivanje medijske scene u Srbiji da političke stranke ne treba da uređuju medije.

Manojlović, koja je i novinarka RTS-a, kaže da je neophodno obezbediti ravnopravno učešće političkih aktera na medijskoj sceni, ali da ona nije pristalica „paralelnog uredništva“.

„Kao novinarki RTS-a meni ne deluje realno, ja nisam zagovornik tog modela“, rekla je ona u Novom danu na N1.

Kaže da je predlog grupacije stranaka u kojoj je i DS da u uređivanju javnog servisa ne učestvuje opozicija već udruženja novinara – UNS, NUNS i NDNV.

Manojlović je istakla da platforma koju je sastavilo šest organizacija, uključujući DS, sadrži niz elemenata kako bi se medijski prostor oslobodio, ne za opoziciju, nego za građane srbije, kako bi bili objektivno blagovrem i istinito informisani.

Na pitanje da li je sloboda medija kada ih uređuju političke stranke, Konstantin Samofalov odgovara odrečno.

„U našoj platformi se ne nalaze takvi predlozi“, rekao je on i dodao da su razlike „minimalne“ između platforme koju je podnela grupa organizacija u kojoj je SDS i one koju je podnela grupa oko DS.

Samofalov je dodao da platforma SDS predlaže koordinaciono telo za medijsko praćenje izbora, koje bi imalo nadležnosti da se obezbedi ravnopravnost političkih stranaka, ravnopravnost i besplatno oglašavanje u predizbornoj kampanji i da se obezbedi pluralizam mišljenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi